home nieuws contact

Henk van den Bos is een allround entertainer

Dans, zang, acteren en improvisatie beheerst hij tot in de finesse. In 1971 werd hij geboren. Het werd al snel duidelijk dat deze geboren en getogen Amsterdammer acteur zou worden. Diverse typetjes van tv werden tot groot vermaak van de familie nagedaan en er werd dan ook vaak tegen Henk gezegd: "Hier moet je wat mee gaan doen". Na zijn opleiding aan de Hogere School voor Detailhandel in Amsterdam bemerkte Henk dat hij het steeds leuker begon te vinden om mensen te vermaken en is zichzelf in deze kunst gaan vervolmaken.

Als acteur trad hij op bij diverse bedrijfsfeesten (Nuon, Shimano, Center Parcs, Hellendoorn, Efteling e.d.) en is toen aan boord gestapt van diverse cruiseschepen. Tevens heeft hij als creatief entertainment manager gewerkt bij Dolfinarium Harderwijk. Hier starten zijn interesse voor het bedenken, organiseren en meespelen van producties wat hij vervolgens weer voortzetten in presentaties voor bedrijven als Six Flags Holland en later Walibi Holland. (Halloween Horror Fest, de Kobus de Kwakzalver show, etc.) Hierbij was het zelf participeren in de voorstellingen van wezenlijk belang. Dit heeft hem verrijkt in allerlei disciplines, zodat hij dit weer kon uitdragen aan andere. 

Zeer recentelijk heeft hij gespeeld in de musical Annie van Albert Verlinde Entertainment en gespeeld in diverse tv commercials.

Henk van den Bos: Veelzijdig in heel .NL en ver daarbuiten.